een veilig idee!

Theorie

Categorie A   Motor

 

Theorie

Om te kunnen starten met je motorrijopleiding dien je in het bezit te zijn van een theoriecertificaat cat. A. Wanneer je al in het bezit bent van een rijbewijs B, dan kun je de theorie halen tijdens je praktijkopleiding. Dus ben je niet in het bezit van een rijbewijs B, dan moet je eerst je theoriecertificaat halen voordat je motorrijlessen mag gaan volgen.

 

Deel 1: Opleiding en examen voertuigbeheersing (AVB )

 

De eerste lessen worden vrijwel altijd verzorgd op een afgesloten terrein. Tijdens de lessen voertuigbeheersing leer je omgaan met de motor. Het examen omvat een 12 tal verschillende oefeningen, waarvan je er 7 moet uitvoeren tijdens het examen en 5 met een voldoende moet afsluiten.

 

Deel 2: Opleiding en examen verkeersdeelneming (AVD )

 

Hierbij ga je de openbare weg op, meestal met een andere leerling. De instructeur volgt zoals gewoonlijk met de motor en heeft ook nu contact via de portofoon. Ondertussen heb je je theorie ook gehaald en kun je naar het laatste examen toe gaan werken. Ook hiervoor gaan we naar het CBR.

 

 

  

 

Rijopleiding Cat. B. (personenauto)

 

Als je 16.5 jaar of ouder bent en van plan om te leren autorijden en je rijbewijs te gaan halen, dan kunnen wij dit voor je verzorgen.

 

Je mag zelf bepalen hoe snel je het rijbewijs wilt halen.

Bij een compact-opleiding doen we een intake-les om te kijken of je er geschikt voor bent. Tevens willen we dat je voor je aan de compact-opleiding begint, in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. In overleg met je instructeur(-trice) bepaal je dan na hoeveel weken je examen kunt gaan doen.

 

Uiteraard krijg je bij ons rijles van vakbekwame instructeur (-trice’s) en rijd

je altijd met dezelfde auto, je kunt kiezen uit verschillende merken auto’s

 

Voor we het praktijkexamen aanvragen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de categorie B.

 

Voor diegene die graag een pakket wil, hebben wij twee verschillende pakketten. Uiteraard wordt er eerst gekeken of je geschikt bent voor een pakket d.m.v. een intake-les.

 Natuurlijk zijn de theorieboeken op de rijschool verkrijgbaar.

                                           

.

 

Wij wensen je veel succes met je rijopleiding.